Українці провели в Парижі акцію до роковин Голодомору

00:33, 30.11.2023
Українці провели в Парижі акцію до роковин Голодомору

У ході до роковин Голодомору взяли участь близько сотні українців та кількадесят французьких громадян. (Фото Укрінформ)

Об'єднання українців у Франції організувало марш до роковин Голодомору на  вулицях Парижа у середу ввечері.

 

Ця акція також стала нагадуванням про теперішню агресію росії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Об'єднання українців у Франції - Union des Ukrainiens de France.

 

У ході 29 листопада взяли участь близько сотні українців та кількадесят французьких громадян.

 

«Сьогодні тут переказували родинні історії про Голодомор. Але не можна розділити геноцид 1932-33 років, який улаштувала росія тоді, від геноциду, який вона чинить зараз. Тож у нас також плакати з вимогами звільнити викрадених дітей та з назвами французьких компаній, які спонсорують війну, залишаючись працювати в росії», - розповіла Анна Максимова, менеджерка з комунікацій Об'єднання українців кореспонденту Укрінформ.

 

Мимовільними учасниками акції стали перехожі, які зупинялися, щоб роздивитися плакати, та розпитати про ситуацію в нашій країні, деякі аплодували на знак підтримки.

 

До ходи також приєдналися представники політичних партій Франції, які підтримують українців, і благодійних асоціацій, що збирають гуманітарну допомогу для України.

 

 

Такі громадянські акції українці у Франції влаштовують регулярно. Зокрема, у День боротьби з гендерним та сексуальним насильством на мітингу нагадали, що росія використовує сексуальне насильство як зброю в Україні.

 

Як повідомляла «УМ», уряд провінції Онтаріо вирішив включити тему Голодомору 1932-33 років до шкільної програми. Новий курс буде введений до програми історії Канади для 10-го класу.