У Повітряних силах претензій немає: The Sun та Reuters показали кадри роботи ППО в Києві

13:54, 26.11.2023
У Повітряних силах претензій немає: The Sun та Reuters показали кадри роботи ППО в Києві

Робота ППО столиці показана іноземними ЗМІ.

Таблоїд The Sun і агентство Reuters в суботу, 25 листопада, опублікували кадри нічного збиття дронів-камікадзе Shahed над Києвом. Кадри спричинили критику в соцмережах.

 

Як інформує УМ, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив в ефірі телемарафону, що бачив ці відео і до них претензій немає — на кадрах не було «чутливої інформації».

 

«Я бачив відео, там нічого немає такого, що могло б викликати занепокоєння. Робота ППО показується, і командувач Повітряних сил у себе у Telegram-каналі теж інколи дякує нашим захисникам і показує відео [...]. Якщо в цьому відео немає чутливої інформації, тобто звідки вилітають ракети, то нічого страшного тут немає», — сказав Ігнат.

 

 

 

Загалом військове керівництво і влада неодноразово закликали людей не знімати роботу ППО, оскільки це допомагає ворогу з визначенням локацій і цілей. СБУ періодично карає людей за подібні зйомки.

 

У ніч з 24 на 25 листопада російські війська запустили на Київ рекордну кількість дронів-камікадзе Shahed. ППО збила 74 з 75 дронів.

 

У Печерському районі Києва уламки збитого дрона впали на відкриту місцевість, а в Соломʼянському — на дитячий садок і житловий будинок. У Голосіївському районі уламки впали на чотириповерхівку, а у Дніпровському невеликий уламок упав на сходову клітку верхнього поверху. Постраждали пʼятеро людей.

 

Росіяни у цій атаці використали чорні дрони, що містять матеріал, який поглинає радіолокаційний сигнал. Це ускладнило роботу ППО.

 

Як повідомляла УМ, Чергова нічна атака на Україну: дев’ять з восьми «Шахедів» 26 листопада знищила ППО.