Причини для звільнення генерала Наєва є – нардеп Костенко

20:37, 15.11.2023
Причини для звільнення генерала Наєва є – нардеп Костенко

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв. (facebook.com/JointForcesCommandAFU)

Секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп  Роман Костенко каже, що є кілька причин для звільнення командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, про імовірність якого повідомляли ЗМІ.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Костенко сказав у інтерв'ю Radio NV.

 

«Є декілька причин. Я їх всі зараз назвати не можу, все-таки давайте дотримуватись інформаційної гігієни. І не хочеться сіяти зраду, скажімо так. Але причини є», — сказав обранець від «Голосу», відповідаючи на питання Radio NV про те, якими можуть бути причини для заміни Наєва на посаді.

 

Зауважимо, що 13 листопада окремі ЗМІ повідомили. що міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення трьох командувачів ЗСУ — командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександра Тарнавського, командувачки Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко та командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

 

Причини можливого звільнення Тарнавського та Наєва наразі невідомі. Що стосується Остащенко, то на її звільненні наполягали парамедики та волонтери, які займаються медичним забезпеченням Сил оборони.

 

В Офісі президента не виключили можливі кадрові ротації. Речник президента Сергій Нікіфоров сказав журналістам, що в разі ухвалення рішень про це повідомлять на офіційному сайті глави держави.

 

Того ж дня пресслужба Міністерства оборони заявила у Facebook, що "інформація, опублікована низкою ЗМІ, не відповідає дійсності".

 

У повідомленні відомства сказано, що Міноборони «не коментує чутки або неперевірену інформацію». Там додали, що «всі працюють у штатному режимі», а всі рішення координують із Генеральним штабом.

 

Як повідомила «УМ», раніше президент Зеленський звільнив з посади командувача ССО Віктора Хоренка. Це викликало скандал, адже бойовий генерал дізнався про своє звільнення зі ЗМІ.