Залужний про вбивство помічника Частякова: гранату підклали у подарунок

21:44, 06.11.2023
Залужний про вбивство помічника Частякова: гранату підклали у подарунок

Причини та обставини вбивства майора Частякова будуть встановлені в ході досудового розслідування. (Фото з відкритих джерел)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дав зрозуміти, що його помічника, майора Геннадія Частякова було підступно вбито у День народження, 6 листопада.

 

Вбивці підклали гранати майору в подарунок, тож попередня версія поліції щодо необережного поводження з боєприпасами – не витримує критики.

 

Як інформує Україна молода, про це Валерій Залужний написав у соцмережах у понеділок ввеері.

 

«Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто.

Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков.

 

В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині…», - повідомив «залізний» генерал.

 

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення «Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією».

 

Головнокомандувач ЗСУ додав, що причини та обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування.

 

 

Водночас, дружина загиблого помічника головнокомандувача ЗСУ Геннадія Частякова каже, що граната, яка вибухнула в руках її чоловіка, була в подарунковому пакеті, який той приніс додому.

 

З її слів, чоловік приніс подарунковий пакет, з пляшкою спиртного та подарунковими чарками у вигляді гранат. Під час відкриття пакету стався вибух, інформує «УП» з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

 

Як повідомляла «УМ», ввечері в селі Чайки на Київщині від вибуху гранати вдома загинув 39 річний помічник Залужного, майор Геннадій Частяков. Його 13 річний син був госпіталізований із тяжкими пораненнями.