Червоноград на Львівщині не перейменують: мешканці проголосували проти

18:57, 03.11.2023
Червоноград на Львівщині не перейменують: мешканці проголосували проти

Жителі Червонограда вирішили залишити назву міста незмінною (Фото з відкритих джерел)

Мешканці Червонограда, що розташований у Львівській області, вирішили залишити назву свого міста незмінною і проголосували проти перейменування під час електронного голосування. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник проєктів громадянської мережі "Опора" Тарас Радь.

 

Голосування відбувалося в електронній формі. Висловити свою думку червоноградці могли з 25 жовтня до 2 листопада. Цією можливістю скористалися 2 823 мешканці міста. Загалом у Червоноградській громаді мешкає близько 90 тисяч осіб.

 

"Серед 14 запропонованих варіантів назви, а також можливостей "проголосувати" за варіант "Проти перейменування (не підтримую жодну із запропонованих назв)" та "Перейменування не на часі" цілком очікувано найбільше "голосів" отримав варіант із збереженням існуючої назви - Червоноград 35% або 1 294 голосів", - написав Радь.

 

Друге місце з відставанням у 208 голосів посів варіант перейменування Червонограда на Кристинопіль - 30% або 1086 голосів.

 

Як повідомлялося, у червні цього року Нацкомісія зі стандартів державної мови рекомендувала перейменувати Червоноград, Красне та ще низку населених пунктів Львівщини, назви яких стосуються радянської політики.

 

Під час громадського обговорення 11 жовтня городяни виступили проти перейменування.

 

Як повідомляла УМ, скульптурні композиції з Пагорба слави у Львові будуть переміщені до Музею тоталітарних режимів "Територія терору".