Військком Малиновського РТЦК Одеси Кушнеров незаконно збагатився на 47 млн грн

20:17, 19.10.2023
Військком Малиновського РТЦК Одеси Кушнеров незаконно збагатився на 47 млн грн

Військком Кушнеров та його родина полюбляють представницькі авто Mercedes-Benz. (Фото: nazk.gov.ua)

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про незаконне збагачення начальника Малиновського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК) міста Одеси Вячеслава Кушнерова на майже 47 млн грн.

 

Ці ознаки було виявлено на підставі інформації з матеріалів кримінального провадження, отриманих від Слідчого управління ГУ Нацполіції в Миколаївській області та проведеного моніторингу способу життя родини Кушнерова.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НАЗК у четвер.

 

«Зокрема, у травні 2022 року подружжя військкома стало власниками квартири в Одесі площею 111,1 кв. м, яку через рік продали за 7,56 млн грн. Згодом його дружина придбала ще й автомобіль Toyota Highlander, який згодом перепродала за 2 млн грн", - йдеться в повідомленні.

 

Того ж року мати військкома «подарувала» сину житловий будинок з господарськими будівлями загальною площею 259,2 кв.м. в Овідіопольському районі Одеської області, оцінений в 1 млн грн.

 

НАЗК встановило, що отриманий жінкою дохід за останні 22 роки був значно меншим за вартість подарованого.

 

Тоді як теща військкома впродовж останніх кількох років стала власницею квартири, а також автомобіля Mercedes–Benz GLS 400 за 420 тис. грн. Хоча в середньому така автівка коштує понад 5 млн грн, що може свідчити про приховування реальної вартості набуття автомобіля.

 

Також встановлено, що раніше теща воєнкома купила автомобіль Mercedes–Benz GLC 220D вартістю 1,4 млн грн, який згодом перепродала своїй дочці за 1,5 млн грн.

 

                             Вячеслав Кушнеров не пояснює звідки в нього на військовій службі взялися десятки мільйонів. 

 

Протягом лише одного місяця - серпня 2022 року члени сім’ї військкома подарували одне одному грошові кошти на загальну суму 30 млн грн, хоча не мали для цього достатніх офіційних доходів.

 

Водночас син воєнкома став власником квартири площею 55,8 кв.м в Одесі вартістю майже пів мільйона гривень та автомобіля Mercedes-Benz Sprinter 511 ще за майже пів мільйона гривень, також не маючи на це достатніх грошових активів, сформованих із законних джерел.

 

Привертає увагу той факт, що ще у 2018 році син воєнкома зробив покупку, вартість якої значно перевищувала його тодішні офіційні доходи, а саме – придбав у начальника одеського ТЦК Євгена Борисова (нині перебуває під вартою – Ред.) автомобіль Volkswagen CC вартістю 500 тис. грн, який згодом перепродав.

 

«У всіх цих діях вбачаються ознаки юридичної фікції, а саме – узгодженість дій між суб’єктом декларування, членами його сім’ї та його близькими особами. Такі дії спрямовані на приховування реальних обставин набуття вказаних об’єктів нерухомого майна та транспортних засобів шляхом завищення реальних доходів та заниження реальних видатків.

 

Декларант не скористався своїм правом пояснити Національному агентству джерела походження усіх зазначених коштів», - констатують у НАЗК.

 

НАЗК направило матеріали щодо Кушнерова до СУ ГУНП в Миколаївській області для вирішення питання щодо внесення відомостей до ЄРДР та здійснення досудового розслідування з метою притягнення його до кримінальної відповідальності.

 

Як повідомляла «УМ», у Львові військові ТЦК силою викрали киянина і направили його на Рівненській полігон.

 

Раніше Міністерство юстиції пояснило, що працівники ТЦК не мають права перевіряти документи у перехожих.