У Чернівцях поліцейські та працівники ТЦК викрали та побили чоловіка

18:29, 09.10.2023
У Чернівцях поліцейські та працівники ТЦК викрали та побили чоловіка

Поліцейські та військові били чоловіка у приміщенні міського ТЦК Чернівців. (Фото ДБР)

Працівники ДБР розслідують кримінальне провадження щодо викрадення та побиття чоловіка у приміщенні Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр ДБР у понеділок.

 

Зазначається, що відео інциденту було поширено низкою телеграм-каналів саме 9 жовтня, однак події відбувались ще 30 липня 2022 року.

 

Вже наступного дня Нацполіція відкрила кримінальне провадження та розпочала досудове розслідування. У серпні 2023 року справу передали Державному бюро розслідувань.

 

"У межах розслідування кримінального провадження вивчаються дії працівників центру комплектування та правоохоронців щодо застосування сили до громадянина. Тоді потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження. Наразі встановлені особи усіх фігурантів, присутніх на відео", - йдеться у повідомленні.

 

Розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру в завданні умисних легких тілесних ушкоджень, перевищенні військовою службовою особою влади, вчиненої в умовах воєнного стану, викрадення людини, що супроводжувалося заподіянням їй фізичних страждань (ч. 1 ст. 125, ч. 5 ст. 426-1, ч. 2 ст. 146 KK України).

 

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

 

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

 

 

Як повідомляла «УМ», днями ДБР почало слідство щодо побиття мобілізованих у військкоматі на Тернопільщині після оприлюднення у мережі відповідного відео.