Скандал у Запоріжжі: військкомат незаконно вилучив автомобілі на мільйони гривень

11:21, 07.10.2023
Скандал у Запоріжжі: військкомат незаконно вилучив автомобілі на мільйони гривень

Військкомат незаконно «мобілізував» чотири автівки у підприємства (Фото ДБР)

Посадовець військкомату в Запоріжжі незаконно вилучив автомобілі з підприємства, що не підлягали мобілізації. За даними Державного бюро розслідувань, сума цих незаконних вилучень становить 11 мільйонів гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ДБР.

 

За даними слідчих, на початку російського повномасштабного вторгнення офіцер військкомату займався мобілізацією транспортних засобів, обираючи автомобілі для вилучення на "свій смак".

 

У березні 2022 року він з озброєним супроводом прийшов на автомобільну стоянку, яка розташована поза межами територіальної юрисдикції військкомату. 

 

Він вилучив усі автомобілі, ключі від яких були у присутнього на майданчику водія. Це - чотири вантажівки загальною вартістю майже 11 млн грн. ДБР не уточнює, де зараз ті автомобілі.

 

Зазначається, що у працівника військкомату також "не було встановлених лімітів вилучення транспортних засобів та відповідних документів місцевої влади, які регламентують мобілізацію транспортних засобів для цих підприємств".

 

Наразі офіцеру оголошено про підозру у перевищені військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

 

Як повідомляла УМ, у Вінниці правоохоронці викрили корупційну схему, пов'язану з міським територіальним центром комплектування (ТЦК). За 4000 доларів чиновники цього центру надавали чоловікам фіктивні медичні висновки про непридатність до військової служби. Поліція виявила цей корупційний схему та розпочала слідство щодо осіб, причетних до цих незаконних дій.