У Раді можуть знайти голоси для заборони УПЦ МП - Потураєв

21:32, 24.09.2023
У Раді можуть знайти голоси для заборони УПЦ МП - Потураєв

Верховна Рада має всі шанси прийняти історичне рішення щодо діяльності УПЦ МП в Україні. (Фото з відкритих джерел)

У Верховній Раді можуть знайти 226 необхідних голосів для прийняття закону про заборону діяльності УПЦ МП.  У цьому переконаний нардеп Микита Потураєв.

 

Як інформує УМ, таку думку він висловив в етері телеканалу "Еспресо"

 

"Я думаю, що Стефанчук має на увазі, що якщо він поставить найближчим часом на голосування закони про заборону діяльності УПЦ МП, то голосів для прийняття законопроєкту не знайдеться. Хоча, на мою думку, в нас є всі шанси зібрати голоси для цього закону. Я хочу наголосити, що мінімальна кількість голосів для цього закону - 226. І ця кількість голосів є прямою відповідальністю керівників всіх фракцій і груп", - пояснив Потураєв.

 

Народний депутат пояснив причину неготовності окремих парламентарів голосувати за заборону діяльності УПЦ МП.

 

"Така ситуація виникла не через те, що в парламенті є агенти впливу конкретної церкви. На мою думку, були і є люди, які залишаються вірними одній церкві. Це стосується і парламенту. Також в парламенті є люди, про яких можна сказати, що вони погано поінформовані. Адже вважають, що прийняття законів про заборону діяльності УПЦ МП може порушувати принцип невтручання держави в діяльність церков та інших релігійних організацій", - додав він.

 

Як повідомляла УМ, у Верховній Раді розповіли, чи є голоси для заборони діяльності УПЦ МП.