Боєць «Едельвейсу» Богдан щоранку грає на трембіті на Донеччині

15:45, 21.09.2023
Боєць «Едельвейсу» Богдан щоранку грає на трембіті на Донеччині

Український воїн грає на трембіті: музика, що лунає, нагадує про генетичні корені

Український військовий, перебуваючи в Донецькій області, вразив місцевих потужними звуками карпатської трембіти.

 

Військовий зіграв перед сходом сонця, а звуки  трембіти нагадали про глибокі корені української культури, які живуть у генетичному коді кожного українця. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Дивогляд».

 

Військовий Богдан служить у складі 10 гірсько-штурмової бригади, тактичного з'єднання Оперативного Командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України, відомої як "Едельвейс". Наразі захисник зі своїми товаришами по службі перебуває на Донецькому напрямку.

 

У перервах між службою Богдан виїжджає на світанку у більш безпечне місце та "пронизує землю та повітря Донеччини потужними звуками трембіти, що наче викарбувані в нас у генетичному коді".

 

"Якось друзі подарували Богдану трембіту. Подарували, як незвичний сувенір, однак це переросло у справжнє захоплення. Богдан постійно читає про цей інструмент, дивиться ролики на ютубі, а у вільний час – практикується", – йдеться у дописі до публікації в Instagram 10 ОГШБр "Едельвейс".

 

Поки військовий мужньо стоїть на захисті нашої країни та її жителів, вдома на нього чекає донечка Настя. Дівчинка подарувала татусеві оберіг у вигляді іграшкової собачки. Тепер Богдан постійно носить цей талісман на своєму бронежилеті.

 

Як повідомляла "УМ", доброволець Михайло Адамчак — музикант, фронтмен гурту «КораЛЛі» раніше ініціював рекорд iз трембітання — 146 трембіт і карпатських рогів одночасно вийшли у Карпатах на святкову ходу.