Омбудсман з питань зниклих безвісти Олег Котенко йде у відставку через обмеження повноважень

12:39, 13.09.2023
Омбудсман з питань зниклих безвісти Олег Котенко йде у відставку через обмеження повноважень

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко обурений ріщенням уряду. (Фото: Телеграм Олег Котенко)

Олег Котенко, уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, подасть заяву про відставку. Це рішення він ухвалив після того, як уряд обмежив його повноваження.

 

Як інформує УМ, про це він повідомив 13 вересня у Телеграм.

 

«Наразі уповноважений перебуває у відрядженні на звільнених територіях Донецької області. Після повернення він подасть заяву про відставку. Утім, з дати її затвердження допомога членам сімей зниклих безвісти командою Олега Котенка буде продовжуватись вже у форматі громадської роботи.

Як і раніше, кожен може звернутися до нас зі своєю проблемою. Зі свого боку ми все зробимо, щоб допомогти вам», — повідомила команда уповноваженого.

 

Тепер перемовини з рф про повернення тіл вестиме Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, діяльність пошукових груп перейде у відання Генштабу ЗСУ, а роботу з Єдиним реєстром зниклих безвісти, який створив Котенко, вестиме Міністерство внутрішніх справ.

 

Зниклими безвісти за особливих обставин вважаються особи, які зникли у звʼязку зі збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру.

 

У травні 2023 року МВС повідомляло, що зниклими безвісти за особливих обставин вважаються майже 24 тисячі українців.

 

Як повідомляла УМ, в Україні запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб.