Фітнес-тренер і блогер Роман Заволока затриманий у Полтаві за образи військових

14:20, 30.08.2023
Фітнес-тренер і блогер Роман Заволока затриманий у Полтаві за образи військових

Роман Заволока отримав по пиці під час затримання. (poltava.to)

Бійці спецпідрозділу поліції «КОРД» і СБУ затримали блогера та тренера з бодібілдінгу Романа Заволоку  в центрі Полтави поблизу закладу «Дім кави», що на вулиці Соборності.

 

27-річний молодик регулярно ображав військових. Найближчим часом йому мають обрати міру запобіжного заходу

 

Як інформує Україна молода, про це повіомляє видання «Полтавщина» в середу.

 

Зазначається, що затримання відбулося ввечері 29 серпня.

 

Судячи з фотографії із місця події, полтавець чинив опір і отримав травми.

 

 

Зауважимо, що Роман Заволока веде блог на своєму каналі @news.plt_ua. Ще донедавна він працював тренером із фітнесу, а зараз ходить по вулицях Полтави й коментує різні події: покоси трави, роботу комунальників, корупційні історії, рішення влади тощо.

 

 

Крім всього іншого Роман Заволока сам підходив до працівників ТЦК та СП на вулиці Соборності та ображав їх називаючи «чайками» та «гусями».

 

Найнахабніший вчинок стався між Сонячним і Петровським парком 26 серпня. Роман Заволока зі своїм товаришем ображав старшого солдата Олександра Мацька.

 

Чоловіки кепкували із тремтячих рук ветерана, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому «Ти придурок, сам попався на крючок». В кінці розмови Роман Закволока плюнув у військового.

 

Додамо, що Олександр Мацько пішов добровольцем на війну у 2016 році. Рік тому на Харківському напрямку бронемашина воїна підірвалася на міні. Він отримав важку контузію і різні травми: опіки та ушкодження ніг. Весь цей час Мацько проходив реабілітацію й отримав другу групу інвалідності. Після цього його взяли на службу у військкомат.

 

На Романа Заволоку відкрили кримінальні справи за кількома статями. Поліція за ч. 2 статті 296 (Хуліганство), а Полтавський обласний ТЦК та СП написав заяву в СБУ за образи військовому і за заперечення агресії Росії (статті 435-1 та 436-2 ККУ). За якою статей Роману Заволоці затримали й оголосили підозру, наразі точно невідомо.

 

Тривають слідчі дій. Правоохоронці встановлюють всі обставини події.

 

Обурення від поведінки Романа Заволоки вийшло за межі Полтави й стали обговорюваною новиною по всій Україні. У соцмережах люди вимагають покарань і помсти за неповагу до ветеранів російсько-української війни.

 

В Україні переважна більшість громадян засуджує поведінку Романа Заволоки. Натомість російські Z-канали намагаються розпіарити вчинок полтавця.

 

До слова, персональну сторінку Романа Заволоки в Instagram заблокувала адміністрація спільноти із приміткою «заборони відносно сексуальних домагань до дорослих».

 

Як повідомляла "УМ", контррозвідка СБУ спільно з Нацполіцією викрила у Вінниці масштабну схему ухиляння від мобілізації та затримала місцевого лікаря, який штампував довідки ВЛК за чималі гроші.