На Сумщині загинули у бою з російською ДРГ четверо захисників України

18:43, 28.08.2023
На Сумщині загинули у бою з російською ДРГ четверо захисників України

Бійці тероборони відбили атаку диверсантів на Сумщині, але потрапили під мінометний обстріл.

Четверо бійців 101-ї окремої бригади ТрО – Олександр Марчук, Ігор Касянчик, Олександр Матвійчук та Микола Бровчук загинули під час спроби проникнення ворожої ДРГ у Шосткинському районі Сумщини 25 серпня.

 

Бійці тероборони відбили атаку диверсантів між селами Ходине та Мішутіне, але потрапили під мінометний обстріл.

 

Як інформує Україна молода, прізвища полеглих воїнів оприлюднив мер Вараша Олександр Мензул на своїй сторінці у Facebook.

 

Адже троє бійців - Олександр Марчук, старший стрілок; Ігор Касянчик, помічник гранатометника; Олександр Матвійчук, гранатометник – були родом із Вараського району Рівненської області.

 

32-річний старший солдат Олександр Марчук народився у Вараші Рівненської області. За фахом він оператор комп'ютерної техніки.

 

 

В армію потрапив у 2015-2016 роках, брав участь в АТО у складі 54-ї окремої механізованої бригади ім. гетьмана Івана Мазепи. У 2018 році пів року служив за контрактом помічником гранатометника у 14-й окремій механізованій бригаді ім. князя Романа Великого.

 

27 лютого 2022 року був мобілізований для захисту України спочатку кулеметником до 104-ї окремої бригади ТрО. Воював у Бахмуті. У 101-й окремій бригаді територіальної оборони служив на посаді старшого стрілка-оператора у стрілецькій роті.

 

Солдатові Ігорю Касянчику було 29 років, він теж із міста Вараш. За фахом – інженер-електромеханік. Нещодавно чоловік одружився.

 

 

Він вирушив на службу з першого дня повномасштабного вторгнення РФ за власним бажанням. Спочатку був стрілком у складі 104-ї окремої бригади ТрО, а з червня 2023 року переведений до 101-ї окремої бригади ТрО на посаду стрілка-гранатометника у стрілецькій роті. В Ігоря залишилася молода дружина й батьки.

 

25-річний старший солдат Олександр Матвійчук народився у Заболотті Рівненської області. Здобув освіту електромонтера.

 

 

Із 2018 до 2021 року служив старшим пожежним команди на артилерійській базі боєприпасів. Протягом 2019-2020 років брав участь в АТО/ООС. 26 лютого 2022 року був мобілізований для захисту України, зарахований до складу 104-ї окремої бригади ТрО. У 101-й ОБрТрО служив на посаді гранатометника. У цій же бригаді служить його батько, а брат – у в/ч 3045.

 

Четвертий воїн - командир стрілецького відділення з військової частини А7081 Бровчук Микола Степанович був уродженецем села Чорна Тиса, а проживав у селі Кваси Ясинянської територіальної громади Закарпаття.

 

 

Відомо, що українець мав звання сержанта.

 

"Герой поклав своє життя за Україну, за її мирне та незалежне майбутнє", – зазначили в Ясинянській ОТГ.

 

Як повідомляла "УМ", на Житомирщині в авіатрощі загинули троє пілотів: Андрій Пільщиков (Джус), В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін.