В Енергодарі дрони ГУР атакували казарму росгвардії омон «ахмат-1», відео

16:49, 28.08.2023
В Енергодарі дрони ГУР атакували казарму росгвардії омон «ахмат-1», відео

Дрон ГУР атакує казарму кадирівців у Еенергодарі на Запоріжжі. (Скріншот відео)

Військові розвідники успішно атакували ударними дронами підрозділи російських окупантів та місця перебування колаборантів в містах Енергодар та Кам’янка-Дніпровська Василівського району Запорізької області протягом останніх днів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ГУР Міноборони України у понеділок.

 

Розвідники також виклали відеодокази успішною роботи по знищенню ворога.

 

Зокрема, 28 серпня в тимчасово окупованому Енергодарі пролунав черговий вибух.

 

«В результаті операції місцевого руху опору, координованого ГУР МО України, «постраждала» імпровізована «казарма» підрозділу росгвардії омон «ахмат-1». Після окупації міста «кадирівці» захопили і переобладнали для своїх потреб будівлю на вул. Будівельників, 46, де раніше знаходилось місцеве відділення одного з українських банків.

 

О 09.50 за вказаною адресою відбувся вибух. В результаті постраждав особовий склад окупантів та припарковані у дворі автомобілі. В приміщенні розпочалась пожежа. На місце події прибули пожежні розрахунки та карети швидкої допомоги. Наразі уточнюється інформація щодо кількості вбитих та поранених «кадирівців», - йдеться у повідомленні.

 

Жертв і постраждалих серед цивільного населення немає. Після серії вибухів окупанти терміново евакуювали місцеву військово-цивільну адміністрацію. Наразі в Енергодарі проходять перевірки та обмежено доступ до мережі Інтернет.

 

 

У ГУР Міноборони також повідомили, що днями так само «вітали» окупантів з Днем Незалежності та Днем прапора України.

 

Зазначається, що спочатку було здійснено дорозвідку, а потім знищено низку ворожих об’єктів на тимчасово окупованій території Запорізької області.

 

Так, 24 серпня 2023 року у місті Кам’янка-Дніпровська Василівського району Запорізької області у межах святкування Дня Незалежності України близько шостої ранку у вікно помешкання "заступника голови" окупаційної військово-цивільної адміністрації, колаборанта Олександра Реймера завітав український дрон-камікадзе. Пораненого колаборанта евакуювали до лікарні.

 

А 23 серпня 2023 року, у День державного прапора України, в штабі відділення ФСБ рф міста Енергодар Запорізької області по вулиці Набережній, 24) відбувався захід для особового складу окупаційних військ.

 

Близько 19.00, у момент найбільшої концентрації загарбників, у штабі пролунав потужний вибух. Після початку евакуації по  паркувальному майданчику поблизу будівлі було завдано ще одного удару, який додатково знищив особовий склад окупантів, а також значно пошкодив розташовані там автомобілі, зазначають у ГУР.

 

На місце події прибули три пожежні розрахунки та карети швидкої допомоги. Тіла вбитих загарбників кількома військовими "Уралами" відвезли у напрямку Мелітополя.