Роботине повністю деокупуване ЗСУ − Міноборони

10:05, 28.08.2023
Роботине повністю деокупуване ЗСУ − Міноборони

РОботине - повністю звільнено.

У Запорізькій області Сили оборони повністю звільнили село Роботине – підтвердила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

 

Як інформує УМ, про це 28 серпня повідомила Маляр в ефірі національного марафону новин

 

«На півдні ми здійснюємо наступ. Це основний наш напрямок наступу. По Запорізькій і Херсонській областях ворог знаходиться в обороні.

 

Ви знаєте, що звільнено Роботине і далі наші війська рухаються південно-східніше Роботиного і південніше Малої Токмачки», - заявила заступниця міністра.

 

Маляр уточнила, що мова йде про напрямки Новоданилівки і Новопрокопівки, а також Малої Токмачки і Очеретуватого.

 

"Це ті напрямки, по яких зараз просуваються наші сили, попри шалений опір ворога", − наголосила представниця Міноборони.

 

Маляр також додала, що українські війська минулого тижня звільнили 1 кв. км на Бахмутському напрямку.

 

«По Бахмутському напрямку ви бачили по карті − це нагадує дещо підкову довкола  міста. І панівні висоти, які зайняті, вони йдуть на південний і північний фланг і дійсно схожі на підкову. На південному фланзі Бахмута у нас йде просування і минулого тижня там звільнено ще один квадратний кілометр і разом це вже 44 кв. км, які там звільнені нашої території», - додала заступниця міністра.

 

Нагадаємо, що 22 серпня стало відомо, що українські оборонці із 47 бригади з боєм увійшли у село Роботине Запорізької області та організували евакуацію мирних мешканців, росіяни тоді обстрілювали село з артилерії.

 

23 серпня речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що захисники закріплюються на досягнутих рубежах в Запорізькій області.

 

23 серпня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео з села Роботине Запорізької області, в яке нещодавно зайшли українські війська, на будівлі у селі уже майорів український прапор.

 

Як повідомляла УМ, Бої на Таврійському напрямку: ЗСУ просуваються до села Новопрокопівка.