Відомий пілот Андрій Пільщиков «Джус» загинув у авіатрощі на Житомирщині

15:11, 26.08.2023
Відомий пілот Андрій Пільщиков «Джус» загинув у авіатрощі на Житомирщині

Авіатроща на Житомирщині: загинули три льотчики, серед них відомий пілот Джус (Фото з відкритих джерел)

Ввечері 25 серпня на території Житомирщини сталася трагічна подія – два українські літаки зіткнулися у повітрі, внаслідок чого загинули відомий пілот під позивним "Джус" та ще двоє льотчиків. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє знайомий Джуса Павло Поцелуєв та волонтерка Меланія Подоляк у соцмережах.

 

Як відомо, у Житомирському районі зіткнулися навчальні літаки Л-39, троє пілотів загинули. Інформацію про загибель Джуса повідомив Поцелуєв.

 

«Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти кохав свою пташку і буквально жив небом.Наше знайомство не було довгим, проте я вдячний тобі за важливі життєві уроки та драйв, який обов'язково залишиться в Повітряних Силах та стане рушієм важливих змін вже для нового покоління пілотів. Вічна пам’ять, Джусе. Тепер ти буквально триматимеш наше небо», – зазначив Поцелуєв.

 

 

Джус (Андрій Пільщиков) служив льотчиком винищувача МіГ-29.

 

З початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва.

 

В інтерв'ю The Washington Post, Financial Times CNN, Fox News BBC News закликав західних партнерів надати Україні сучасні винищувачі.

 

Як повідомляла УМ, пʼятьом  посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій офіційно повідомлено про підозру у справі про загибель в авіакатастрофі у січні 2023 року керівництва МВС.