З Україною в серці: у Бучі відкриють фотовиставку на честь полеглих білоруських добровольців

19:54, 21.08.2023
З Україною в серці: у Бучі відкриють фотовиставку на честь полеглих білоруських добровольців

Керівник керівник фонду «Вільна Білорусь» Олексій Францкевич анонсував виставку, на якій вшанують памʼять білоруських добровольців (Фото Укрінформ)

Благодійний фонд "Вільна Білорусь" організував фотовиставку під назвою "З Україною в серці". Головна тема виставки - вшанування пам'яті білоруських добровольців, які віддали своє життя у боротьбі за Україну. Виставка розпочне свою роботу у місті Буча 23 серпня. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник фонду Олексій Францкевич на пресконференції в Укрінформі на тему: «Розвиток білоруських добровольчих формувань в Україні».

 

"Хочу запросити всіх на відкриття фотовиставки "З Україною в серці", яке відбудеться 23 серпня в Бучі. Вона присвячена білоруським героям, які віддали своє життя за Україну в боротьбі з російськими окупантами, починаючи з 2014 року", - сказав він.

 

Францкевич поінформував, що серед героїв фотовиставки - двоє білорусів, які посмертно отримали звання Герой України. Він також нагадав, що іменами трьох білорусів названо вулиці в українських містах, зокрема одна з вулиць Бучі носить ім'я білоруського добровольця Іллі Хренова, який загинув у березні минулого року, захищаючи це місто.

 

Представник Асоціації білоруських добровольців Андрій Кушнєров своєю чергою повідомив, що 19 і 20 серпня у Києві відбулась закрита конференція, в якій взяли участь бійці білоруських добровольчих формувань та учасники цивільних і парамілітарних організацій.

 

За підсумками конференції було ухвалено рішення налагодити соціальну підтримку бійців та їхніх сімей, провести благодійний марафон для допомоги сім'ям загиблих білоруських добровольців, налагодити комунікацію між воєнізованими формуваннями і парамілітарними організаціями на території України і країн ЄС, організувати процес регулярного інформування білоруської діаспори про діяльність усіх білоруських добровольчих формувань, зазначив Кушнєров.

 

Благодійний Фонд «Вільна Білорусь», покликаний допомогти білоруським добровольцям, які воюють проти спільного ворога в лавах ЗСУ, а також сформувати умови для повалення злочинного режиму Лукашенка, зареєстрований у листопаді 2022 року.

 

Як інформує Україна молода, у місті Аделаїда, що на австралійському континенті,  відкрили виставку картин, які намалювали українські воїни під час реабілітації у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни.