Чернігів у жалобі: кількість постраждалих від теракту зросла до 136 осіб, відео

19:02, 19.08.2023
Чернігів у жалобі: кількість постраждалих від теракту зросла до 136 осіб, відео

Підполковник Андрій Зеляк отримав травми під час ракетного удару, але продовжив рятувати людей. (Фото МВС)

МВС України повідомляє, що кількість постраждалих внаслідок російського ракетного  удару по центру Чернігова зросла до 136 осіб станом на 18.46 суботи.

 

Серед них 7 загиблих. Також 129 людей поранено, з яких 15 дітей та 15 працівників поліції.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив глава МВС Ігор Клименко, підбиваючи підсумки пошуково-рятувальної операції 19 серпня ввечері.

 

«Пошуково-рятувальна операція завершена: 136 постраждалих внаслідок російського удару по центральній частині міста… Щирі співчуття сім’ям загиблих. Сумуємо разом з вами», - сказав пан Клименко.

 

 

За даними МВС, основні жертви під час атаки перебували в автотранспорті чи переходили дорогу, а також повертались із церкви.

 

"Усі, хто перебував в драмтеатрі, вчасно спустилися до укриття. Працівники Національної поліції після оголошення повітряної тривоги намагалися завести всіх в укриття", - сказав міністр внутрішніх справ.

 

 

Клименко розповів, що за драмтеатром знаходиться також великий парк. Там із самого ранку мами гуляли зі своїми дітьми. Центральна площа повністю була заставлена автомобільним транспортом.

 

"Наші рятувальники вчасно прибули після прильоту ракети і загасили епіцентр вибуху. Згодом, разом із поліцейськими, почали надавати першу допомогу громадянам", - сказав він.

 

Водночас виконуючий обов’язки міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що "у зв‘язку з терористичною атакою рф на Чернігів 19 - 21 серпня оголошено днями жалоби".

 

 

Як повідомляла «УМ», російські війська близько 11:30 ранку 19 серпня вдарили по центру Чернігова балістичною ракетою. Драмтеатр в центрі міста було вражено, коли там проводився зліт виробників дронів та навчальних шкіл з аеророзвідки у рамках демо-дня "Люті пташки".

 

Російські пропагандисти підтвердили, що метою удару в Чернігові був "збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів".

 

Тоді як відома волонтерка, керівниця проєкту Victory Drones благодійного фонду Dignitas, одна з організаторок цієї виставки Марія Берлінська закликає не займатися маніпуляціями через проведення виставки дронів на момент ракетного удару по центру Чернігова.