«Справа Щербини»: суд відпустив підозрюваних у вбивстві добровольця ДФТГ «Свобода», фото

14:59, 16.08.2023
«Справа Щербини»: суд відпустив підозрюваних у вбивстві добровольця ДФТГ «Свобода», фото

Суд відпустив двох підозрюваних у справі про вбивство добровольця ДФТГ Свобода Щербини під заставу у $20 тис. (Фото: Фейсбук Андрій Іллєнко)

Голосіївський райсуд Києва 16 серпня пом’якшив запобіжний захід двом підозрюваним у справі про вбивство добровольця ДФТГ "Свобода" Олексія Щербини.

 

Як інформує УМ, про це у Facebook повідомив 16 серпня свободівець Андрій Іллєнко.

 

"Памʼятаєте жахливу історію з минулої осені, коли троє відморозків в київському дворі серед білого дня вбили добровольця? Нагадую, троє відморозків з величезним кримінальним шлейфом і звʼязками з рашкою (один з них ховався в окупованому Криму від чергового криміналу, в інших звʼязки з промосковськими тітіушками).

 

На днях Голосіївський суд вирішив відпустити двох з них під заставу в 20 тисяч доларів", - розповів він.

 

 

"Тобто особливо небезпечні вбивці з російськими звʼязками будуть гуляти на свободі, а життя добровольця суд оцінив у 20 тисяч доларів. Все це відбувається у той час, коли побратими вбитого Олексія Щербини воюють на фронті і не можуть паралельно знищувати ворога в бою та боротися з гнидами в тилу. Але в тилу зараз багато людей, які можуть вплинути на ситуацію, до яких я перш за все звертаюся", - додав Іллєнко.

 

Попереду буде апеляція і лише розголос може вплинути на ситуацію, підсумував він.

 

Нагадаємо, що добровольця ДФТГ "Свобода" Олексія Щербину вбили у Києві.

 

Підозрюваних у вбивстві добровольця ДФТГ "Свобода" Олексія Щербини відправили до СІЗО без права застави. Одному з підозрюваних інкримінують "умисне вбивство", двом іншим - "хуліганство".

 

Як повідомляла УМ, У Києві судять трьох молодиків за вбивство добровольця Щербини.