Керівництво Навчального центру Нацгвардії нарахувало собі мільйон «бойових» премій

17:25, 03.08.2023
Керівництво Навчального центру Нацгвардії нарахувало собі мільйон «бойових» премій

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти завдання посадовцями збитків державному бюджету. (Фото СБУ)

Військова контррозвідка СБУ спільно з ДБР та за сприяння нового керівництва Нацгвардії ліквідували корупційну схему в одному з навчальних центрів підготовки підрозділів НГУ.

 

Керівники центру нахабно «намалювали» собі майже 1 млн «бойових» премій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє СБУ в четвер.

 

«Посадовці цього закладу безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів.

 

При цьому учасники оборудки не перебували в районах бойових зіткнень і не виконували жодних завдань на передовій», - йдеться у повідомленні.

 

Що й казати, в період з вересня по грудень 2022 року фігуранти незаконно "преміювали" себе на загальну суму майже 1 млн бюджетних гривень.

 

За даними слідства, до організації "схеми" причетний керівник навчального центру Нацгвардії. Саме він безпідставно підписував рапорти щодо нарахування бойових премій своїм підлеглим. Серед них – троє старших офіцерів.

 

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти завдання посадовцями збитків державному бюджету.

 

Керівнику Навчального центру повідомили про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби). Трьом його підлеглим – за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

 

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

 

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

 

Як повідомляла «УМ», на Закарпатті військком експлуатував військових на будівництві своєї садиби. Тобто майор «своєрідно» розумів, що таке мобілізація.