Львова-Бєлова зізналася у депортації 700 тисяч українських дітей до рф

17:01, 31.07.2023
Львова-Бєлова зізналася у депортації 700 тисяч українських дітей до рф

Росіяни уже навіть не приховують, що викрали 700 тисяч українських дітей (Фото з відкритих джерел)

Уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова, проти якої було видано ордер на арешт міжнародним кримінальним судом у Гаазі, повідомила, що з початку війни рф проти України росіяни вивезли понад 700 тисяч українських дітей до росії. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Радіо Свобода, а також видання  «Настоящее время» у понеділок. 

 

У своїй доповіді російська омбудсманка заявляє, що більшість українських дітей вивезли до Росії з батьками чи іншими родичами. Згідно з документом, на територію Росії також депортували близько 1,5 тис. вихованців установ для дітей-сиріт або батьків, які залишилися без піклування: 288 дітей з так званої "ДНР" були віддані в Росії в прийомні сім'ї.

 

Діти з так званої "ЛНР", як стверджується, повернулися до своїх установ, проте пізніше 92 дитини також були віддані до російських родин. З квітня по жовтень 2022 року в російські сім'ї окупанти віддали 380 українських дітей з Донбасу, які, як мовиться в документі, залишилися без піклування батьків.

 

Перед цим російський диктатор Володимир Путін цинічно назвав «роздутою» історію з викраденням українських дітей Росією. 

 

За офіційними даними української влади на 31 липня 2023 року, з 24 лютого 2022 року з України до Росії депортували 19 546 дітей. Це лише ті випадки, які вдалося зафіксувати офіційно – коли батько, опікун чи свідок депортації дитини повідомив про неї Національному інформаційному бюро України.

 

Депортація українських дітей до Росії – це воєнний злочин. За підозрою в скоєнні цього злочину Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Повернути в Україну поки що вдалося лише 386 дітей.

 

Як повідомляла УМ, у Сенаті США звучав заклик до Білого дому про надання допомоги українським дітям, які були депортовані в Російську Федерацію. Сенатори пропонують вжити санкційні заходи проти осіб, що мають відношення до цих депортацій.