Одіозний Євген Борисов незаконно збагатився щонайменше на 188 млн грн – НАЗК

17:45, 19.07.2023
Одіозний Євген Борисов незаконно збагатився щонайменше на 188 млн грн – НАЗК

Євген Борисов неабияк збагатився завдяки мобілізації під час воєнного стану. (facebook.com/OOTCKSP)

Колишній керівник Одеського обласного ТЦК та СП Євген Борисов незаконно збагатився щонайменше на 188 мільйонів гривень.

 

Принаймні Національне агентство із питань запобігання корупції НАЗК) склало обґрунтований висновок щодо незаконного збагачення одіозного посадовця саме на таку суму.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков під час пресконференції в середу.

 

«Буквально сьогодні (19липня – ред.) від НАЗК буде направлено обґрунтований висновок щодо незаконного збагачення керівника Одеського регіонального центру комплектування (йдеться про Євгена Борисова – ред.). Це фактично рекордний висновок щодо встановленого факту незаконного збагачення – 188 мільйонів грн…

 

Тільки один об’єкт, куплений в Іспанії на матір цієї людини, вартує 3,7 млн євро. Це 15 грудня минуло року, коли Україна щоденно була під обстрілами росіян. І таких об’єктів ще кілька. Всі вартістю від пів мільйона євро», - сказав пан Новіков.

 

За його словами, НАЗК встановило, що за поясненнями цієї особи, кошти були сформовані шляхом надання позик.

 

«Загальна сума позик – 4,2 млн доларів. І ці позики надані різними підприємцями. Один із них - це співвласник клубу "Ibiza", на 1 млн доларів… При цьому жодні відомості з податкової не підтверджують наявність у осіб відповідних коштів», - обурюється голова агентства.

 

На його думку, це "кричущі факти", окрім яких НАЗК встановило організацію одеським ТЦК цілих каналів незаконного виїзду за кордон. Наразі справа за цими фактами перебуває в Державному бюро розслідувань.

 

Тепер НАЗК перевірить статки усіх керівників ТЦК та СП в Україні. 

 

Як повідомляла «УМ», у червні Борисова звільнили з посади начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Сталося лише після того, як у чергове було повідомлено про те, що родина Борисова під час війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

Державне бюро розслідувань порушило провадження щодо фактів зловживань Борисова.

 

Головнокомандувач ЗСУ Залужний призначив нового керівника Обласного ТЦК та СП – ним став бойовий комбріг Олександр Охріменко.

 

Втім, днями в Одесі стався новий скандал: працівники ТЦК у військовій формі, як і раніше, побили та викрали цивільного на вулиці. Їхнє керівництво не стало притягувати негідників до кримінальної відповідальності, а вирішило відправити їх на фронт.