Спецкурс виживання ССО вперше пройшла жінка, фото

14:01, 11.07.2023
Спецкурс виживання ССО вперше пройшла жінка, фото

Військовослужбовиця проходила Q-курс ССО під номером 68. (Фото: СЗГ України/Telegram)

Жінка-військовослужбовиця вперше в Україні успішно пройшла кваліфікаційний курс Сил спецоперацій і стала частиною підрозділу.

 

Як інформує УМ, про це 11 липня повідомили у пресслужбі ССО в Телеграм.

 

Вона проходила всі випробування під номером 68. А під час випуску отримала нашивку спецоперацій.

 

 

Тепер військовослужбовицю розподілять в одну з військових частин.

 

«Номер 68 — це перша військовослужбовиця-жінка, яка подолала дистанцію в кілька місяців проходження Q-курсу ССО. Попереду розподіл в одну з військових частин і важка робота з наближення перемоги України», — резюмували в ССО.

 

Q-курс ССО — це фізична підготовка кандидатів, які хочуть стати частиною структури ЗСУ. Цей підрозділ вирізняється не тільки високими вимогами щодо відбору кандидатів на службу, який проходять тільки 10% охочих, а й підготовкою особового складу. До спецпідрозділу потрапляють високомотивовані, стресостійкі та досвідчені військові.

 

 

Протягом кількох тижнів проходить відбірковий етап курсу (селекція), а також п’ятитижнева програма фізичної підготовки. Під час цього на кандидатів чекають виснажливі тренування, які включають біг, плавання, фізичні навантаження та марш-кидки з багатокілограмовим навантаженням і різними завданнями на місцевості.

 

Після успішного проходження цього етапу військовослужбовець повинен освоїти одну з п’яти спеціалізацій — командира, інженера, фахівця з озброєння, медика або зв’язківця. Усі ці спеціалізації взаємозамінні - знаннями з основ медицини або мінування володітимуть спецпризначенці одночасно.

 

 

Як повідомляла УМ, на передовій воює 5 тисяч жінок