Лідерство жінок: на передовій воює 5 тисяч захисниць

17:34, 04.07.2023
Лідерство жінок: на передовій воює 5 тисяч захисниць

Всеукраїнський форум «Лідерство жінок під час війни» у Києві. (facebook.com/kspaofsergiynizhnyi)

Українські жінки, які несуть службу на фронті в складі Сил оборони, виконують надважкі завдання нарівні з чоловіками.

 

Щонайменше 5 тисяч жінок воюють нарівні з чоловіками на передовій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на Всеукраїнському форумі «Лідерство жінок під час війни» у вівторок.

 

«Війна не обирає: чоловіки чи жінки. Вона примусила жінок захищати державу, я пишаюсь українськими жінками у ЗСУ. Зараз це 42 тисячі жінок військовослужбовців, разом із цивільними – це понад 60 тисяч.

 

Та 5 тисяч жінок на передньому краї. Війна з чоловічим обличчям, тому наші жінки виконують надскладні завдання, займаються важкою чоловічою роботою», — зазначила заступниця міністра.

 

 

Пані Маляр зауважила, що вони вирушили на фронт за власним рішенням. При цьому в Збройних силах скасовані всі обмеження щодо військових спеціальностей, які можуть отримати жінки.

 

«Це жінки надсильні, і ми це демонструємо світу. У нас зняті всі обмеження по професіях, які можуть опанувати у ЗСУ жінки. Тепер жінки у нас танкісти, артилеристи, снайпери тощо. І це — потужна українська сила», — підкреслила вона.

 

 

Зауважимо, що даний Форум покликаний об'єднати лідерок різних напрямів діяльності задля розвитку стійкості та сталого відновлення України.

 

Раніше командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що від початку повномасштабної війни росії проти України до лав Збройних сил України за власним бажанням було призвано понад 11 тисяч жінок.

 

 
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відзначив безцінний внесок українських жінок для Перемоги, а також подякував за самовідданість на передовій та надійний тил.