«Слуги» вимагають перевірити всіх обласних воєнкомів

11:57, 23.06.2023
«Слуги» вимагають перевірити всіх обласних воєнкомів

В "Слузі народу" вимагають перевірку всіх обласних воєнкомів, Борисов на особливому контролі.

Розглянути озвучені та викриті журналістами факти зловживань начальника одеського ТЦК та СП Євгена Борисова та загалом провести перевірку воєнкомів в усіх областях України ініціює голова фракції "Слуга народу"  Давид Арахамія.

 

Як інформує УМ, про це 23 червня Арахамія написав у Telegram.

 

«Подивився розслідування Михайла Ткача про військкома (начальника одеського військкомату Євгена Борисова - ред.) У мене просто відняло мову», - написав, зокрема, керівник монобільшості.

 

За його словами, він, як член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки ініціює розгляд цього випадку й детальне його висвітлення в засобах масової інформації.

 

Він також додав, що готує звернення до правоохоронних органів і бере "під особистий депутатський контроль хід розслідування".

 

Також голова фракції наголосив, що паралельно ініціює звернення до уповноважених органів, щоби провести аналогічні перевірки стосовно військкомів усіх областей.

 

Нагадаємо, що в розслідуванні журналіста Михайла Ткача "Батальйон Іспанія" йшлося про те, що родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

 

Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім'ї майно в Іспанії.

 

Як повідомляла УМ, обласний воєнком Чернігівщини Олег Гончарук скаржиться, що в області від повісток переховуєтья понад 20 тисяч ухилянтів