Батальйон «Іспанія»: журналісти знайшли вілли одеського воєнкома Борисова та інших мільйонерів

15:30, 22.06.2023
Батальйон «Іспанія»: журналісти знайшли вілли одеського воєнкома Борисова та інших мільйонерів

Журналісти розшукали будинок воєнкома Борисова з Одеси (Фото з відкритих джерел)

З приходом літа українські мільйонери та інші одіозні особи змінюють елітні зимові курорти на не менш дорогі елітні місця поблизу моря.

 

Як інформує Україна молода, хто з українських “віп-біженців” має майно на березі Середземного моря в Іспанії та може проводити час там, розповіли журналісти УП.

 

Одним із головних фігурантів випуску під назвою “Батальйон Іспанія” став скандальний начальник Одеського обласного територіального центру комплектації (ТЦК) Євген Борисов. Вже давно було відомо, що його мати є власницею тамтешньої вілли вартістю кілька мільйонів євро та кількох елітних автомобілів. Тепер стало відомо, що дружина Борисова володіє офісними приміщеннями у престижному районі курорту. Ще один з автомобілів належить його тещі.

 

Журналісти показали на відео нерухомість, якою володіє родина скандального військкома. У телефонній розмові вони спробували уточнити у Борисова, як упродовж 2022 року його родичі обжилися такою кількістю майна на елітному курорті. У відповідь на це той сказав, що йому та його сім’ї нібито нічого не належить. Борисов розповів, що його дружина займається сімейним бізнесом та має магазини в Болгарії, але він нібито у ці справи не втручається.

 

«Якщо вони купили, то мають доходи… Вони мають підтвердження того, що вони робили», — сказав він.

 

У Марбельї журналісти також знайшли віллу нардепа Ігоря Кононенка та показали, як змінилася гучна вже відома вілла екс-президента України Петра Порошенка.

 

Там же було помічено ексзаступника Міністра інфраструктури України та бізнесмена Петра Пінкаса.

 

Ще одним фігурантом випуску став власник мережі гіпермаркетів “Епіцентр”, нардеп Олександр Герега, який має дві вілли в передмісті іспанської Валенсії. Журналісти знайшли розкішні особняки та застали там сина Гереги — Тараса Герегу.

 

Також в Іспанії журналісти вийшли на слід ексголови Фонду державного майна України Дмитра Сенніченка, якого розшукує НАБУ. З’ясувалося, що він став власником новоствореної компанії Newform Lab, яка зареєстрована в житловому комплексі на околиці Валенсії. Журналісти прийшли за вказаною адресою та з’ясували, що в цій квартирі проживає україномовна жінка, проте вона заперечує своє знайомство з ексчиновником.

 

На розслідування вже почали реагувати українські блоґери. Антон Ходза зокрема висміяв спроби одеського військкома заперечувати наявність майна у Марбельї у своєї родини.

 

Як повідомляла УМ, украінські журналісти після ретельного розслідування знайшли замок 15 століття у Франції та апартаменти навпроти Ейфелевої вежі, які належать багатію Ігорю Коломойському.