Заступник командира вимагав у вдови полеглого бійця Нацгвардії 150 тис грн

00:43, 20.06.2023
Заступник командира вимагав у вдови полеглого бійця Нацгвардії 150 тис грн

Хабарник з Нацгвардії затриманий. Йому загрожує до п’яти років тюремного ув’язнення. (Фото ДБР)

Заступника командира військової частини викрили на «гарячому» під час отримання хабаря у розмірі 150 тисяч гривень. Ці гроші він вимагав у дружини загиблого військовослужбовця Національної гвардії.

 

Негідник збагачувався на горі, ще й обіцяв вдові, що допоможе їй отримати одноразову компенсацію від держави через втрату чоловіка під час війни у розмірі 15 мільйонів гривень.

 

Як інформує Україна молода, про цей ганебний випадок повідомляють Офіс генерального прокурора та Державне бюро розслідувань.

 

За даними слідства, у березні 2022 року заступник командира одної із військових частин заявив дружині полеглого бійця, що вона та її діти зможуть отримати компенсацію від держави у розмірі 15 млн грн. Проте він обіцяв сприяти посприяти у цьому питанні за певний відсоток.

 

Врешті-решт у лютому 2023 року він отримав від дружини загиблого бійця Нацгвардії 150 тис. грн, після чого заступника командира військової частини затримали правоохоронці.

 

«Ці кошти призначалися як оплата за вплив на членів комісії спеціального розслідування смертельного нещасного випадку щодо визнання загибелі штаб-сержанта в період проходження служби під час виконання службових обов’язків. Це стало б законною підставою для отримання родиною загиблого одноразової грошової допомоги, передбаченої законодавством», – зазначають в Офісі генерального прокурора.

 

Заступнику командира військової частини інкримінують ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років тюремного ув’язнення.

 

Як повідомляла «УМ», на Одещині представник ТЦК СП відкрив стрілянину на ринку під час вручення повістки.

 

Нагадаємо, експосадовці Міноборони привласнили 1 млрд грн на оборудках із формою та бронежилетами.