Прикордонник зі Зміїного звільнився з полону на День народження

15:28, 12.06.2023
Прикордонник зі Зміїного звільнився з полону на День народження

28-річниц захисник острова Зміїний знову на українській землі. (Фото Дерприкордонслужби України)

З російського полону на власний день народження додому повернувся  28-річний захисник острова Зміїний. Чоловік повернувся в Україну 11 червня. Ім’я військовослужбовця тримають у таємниці. 

 

Як інформує Україна молода, про це, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ. 

 

Звільнений боєць розповів Державній прикордонній службі, що у своє повернення додому не вірив до останнього.

 

«Сіли в автобус і їхали із зав’язаними очима. Я думав, а якщо щось піде не так? Зірветься обмін чи ще щось і поїдемо назад. Однак у глибині душі я вірив що, все здійсниться», – каже прикордонник.

 

Чоловік розповідає, що видихнув лише на кордоні, коли ступив на рідну землю та побачив дітей з українськими прапорами, які зустрічали колишніх полонених.

 

«Пощастило мені, доля такий подарунок зробила на день народження. Емоції не передати. Я відвертався і плакав. Таке враження, що вся Україна знає, що у мене день народження», – розповідає військовий.

 

Боєць говорить, що у полоні було тяжко передусім морально.

 

«Кожен вечір лягаєш і молишся, думаєш про рідних і близьких. Всім, хто ще у полоні, я бажаю не здаватися і вірити у найкраще, не боятися і не падати духом», – каже він.

 

Як повідомляла УМ, 11 червня в результаті чергового обміну полоненими Україна повернула додому 95 військових, серед яких воїни ЗСУ, Нацгвардії і прикордонники. Деякі зі звільнених перебували в полоні у ПВК "Вагнер" та підрозділу "Ахмат", а троє офіційно не були підтверджені ворогом як полонені.