У Німеччині стартували навчання сотень танкістів ЗСУ на M1 Abrams

14:35, 27.05.2023
У Німеччині стартували навчання сотень танкістів ЗСУ на M1 Abrams

Навчання на танках M1 Abrams на полігонах у Латвії у 2021 році. (Фото ЕРА)

Дві групи українських військових загальною чисельністю близько 400 осіб розпочали навчання з експлуатації та обслуговування сучасних американських танків M1 Abrams на полігонах в Німеччині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The New York Times у матеріалі «Ukraine’s Top Commander Signals Counteroffensive Could Be Imminent» в суботу.

 

Зокрема, журналісти наводять заяву представника Пентагону підполковника Гаррона Гарна, який стверджує, що близько 200 військовослужбовців з України – приблизно один бронетанковий батальйон – у п'ятницю розпочали навчання на полігонах у Графенвері та Хоенфельсі, Німеччина.

 

Навчання охоплює базові солдатські завдання, як-от влучна стрільба і медичні навички, а також тренування на рівні взводу і роти, і, зрештою, більші навчання за участю батальйонних підрозділів, які протистоять один одному.

 

За словами полковника Гарна, решта 200 українських солдатів навчаються тому, як заправляти й обслуговувати танки.

 

Представники Міністерства оборони США раніше заявляли, що приблизно 31 танк буде відправлено в Німеччину для використання в програмі підготовки українських військ, яка, як очікують, триватиме від 10 до 12 тижнів.

 

Боєздатні танки можуть з'явитися на полях битв в Україні до осені.

 

Зауважимо, що початок навчань на танках під керівництвом 7-го армійського навчального командування відбувся за тиждень після того, як президент Байден повідомив союзникам США, що він дозволить українським пілотам пройти навчання на американських винищувачах F-16.

 

Як повідомляла «УМ», міністр оборони Олексій Резніков планує закупити для ЗСУ техніку українського виробництва: танк «Оплот» та всюдихід «Богун».