Люстрований черкаський суддя Володимир Орленко призначений директором дитячого санаторію

15:53, 26.05.2023
Люстрований черкаський суддя Володимир Орленко призначений директором дитячого санаторію

Для «люструваного» Володимира Орленка знайшлася нова посада. (Фото: Черкаська облрада)

Депутати Черкаської обласної ради проголосували за призначення колишнього голови Соснівського районного суду Черкас Володимира Орленка директором дитячого санаторію «Сосновий бір».

 

Це рішення підтримали 44 присутні депутати. Обранцям не завадив той факт, що раніше Орленко був люстрований».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє місцеве видання "18000" у п’ятницю.

 

Рішення щодо Орленка ухвалювали поспіхом, без обговорення серед низки інших кадрових питань.

 

Володимир Орленко тривалий час був очільником Соснівського районного суду. Зокрема, у 2014 році працівники цього суду і сам Орленко ухвалили рішення, згідно з яким за ґрати відправили учасників акцій протестів під стінами Черкаської ОДА у січні 2014 році під час подій Революції Гідності.

 

За результатом розгляду скарг громадських активістів, згодом Орленка «люстрували» через ці рішення та звільнили із займаної посади судді.

 

Цікаво, що пізніше колишній суддя став адвокатом та захищав водія, який збив директора 19-ї школи Юрія Лункіна. 7 березня 2023 року Верховний Суд поставив крапку у цій історії та залишив клієнта Орленка за ґратами на шість років.

 

Показово, що Орленко обіймав посаду в. о. директора дитячого санаторію «Сосновий бір» із кінця 2021 року і тепер призначений повноцінним його керівником.

 

Як повідомляла «УМ», пленум ВСУ обрав новим головою Верховного Суду Станіслава Кравченка замість арештованого за корупцію Всеволода Князєва.

 

Водночас, 26 травня був затриманий голова Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир, який сів п’яним за кермо «Лексуса» та збив на смерть нацгвардійця у Києві.