У Баку відкрили Стіну Пам'яті полеглих азербайджанців-захисників України

14:11, 13.05.2023
У Баку відкрили Стіну Пам'яті полеглих азербайджанців-захисників України

Тамілла Мусаєва, Алі Магерамзаде, Мехраль Гасимов, Ірина Мітянець, Олексій Стрельцов, Леся Керімова, Олександр Мамадзаде брали активну участь в сприянні й реалізації цього проєкта. (Фото посольства України в Азербайджані)

У столиці Азербайджану Баку відбулося відкриття Стіни Пам'яті загиблих азербайджанців, які захищали Україну. Наразі відомі прізвища 26 воїнів, які загинули на війні в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Report із посиланням на посольство України в Азербайджані.

 

Зазначається, що дипустанова також встановлює традицію проведення напередодні Дня Матері щорічних зустрічей із сім'ями полеглих захисників України.

 

«Від початку повномасштабної збройної агресії Росії проти України етнічні азербайджанці, які проживають на території України, рішуче стали на захист суверенітету та територіальної цілісності нашої держави», - йдеться у повідомленні. 

 

Повідомляється, що посольством спільно з Торговим домом України в межах реалізації проєкту #Наші Захисники розпочато підготовку зі збору матеріалів для документального серіалу, побудованого на історіях про загиблих азербайджанців, які відстоювали суверенітет та територіальну цілісність України.

 

Нагадаємо, на початку 2023-го Верховна Рада ухвалила закон про визначення порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями  або особами без громадянства в підрозділах Нацгвардії, включно з полком "Азов"

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леся Керімова в інтерв'ю "УМ" розповіла, що з України її син повернувся до Баку у вишиванці