Грайливий сапер: Резніков продемонстрував робота-собаку, відео

15:40, 03.05.2023
Грайливий сапер: Резніков продемонстрував робота-собаку, відео

Міністр оборони Олексій Резніков знайомиться з «грайливим песиком», який розміновує Україну (facebook.com/reznikovoleksii)

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про робота-собаку, який розміновує українські землі та бере участь в гуманітарних місіях.

 

Як інформує Україна молода, про це Резніков розповів у Фейсбуці.

 

Робот вміє імітувати поведінку справжніх собак – на відеоролику він грайливо присідає на передні та задні "лапи", а міністр сидить навпроти та каже йому "паляниця". 

 

«До речі, "песик" окрім іншого, неймовірно грайливий», - зауважив міністр. 

 

На думку Резнікова, українці "дійсно просунулися" у напрямку передових розробок, безпілотних технологій та автоматизованій системі керування. 

За його словами, нині сучасні креативні рішення "народжуються і в гаражах", як колись починали "бізнес-гіганти" розробники Стів Джобс, Стів Возняк та Білл Гейтс.

 

На відео також можна побачити роботу розвідувального та ударного дрону, які досягають швидкості 150-170 км/год. 

 

"Важливими є не тільки бойові завдання. Рятувальні операції, гуманітарне розмінування – це все вбереже життя українців", – додав Олексій Резніков. 
 

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони України  Олексій  Резніков заявив, що зараз росія потерпає від нестачі снарядів, тому «вона бігає ринком і просить їх» в інших країн.