Залужний відправить тилових воєнкомів на фронт

14:32, 28.04.2023
Залужний відправить тилових воєнкомів на фронт

Залужний направить на фронт представників ТЦК СП у тилу, які «сидять там віками, поросли мохом і коріннями». (Фото Офісу президента)

Відправляти воєнкомів із центрів комплектацій на фронт доручив президент Володимир Зеленський головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному

 

На їхні посади у ТЦК СП глава держави порадив призначати воїнів, які отримали поранення.

 

Як інформує УМ, про це повідомив на брифінгу міністр оборони Олексій Резніков.

 

«Є одна із простих рекомендацій Президента України. Він дав серйозну рекомендацію главкому Валерію Залежному - переважну більшість воєнкомів, які давно сидять (у центрах комплектацій - ред) відправляти як військовослужбовців на лінію фронту. А скеровувати на їх місце військовослужбовців, які отримали поранення, які знають, у тому числі, як правильно проводити роботу з реалізації мобілізаційних потреб», сказав Резніков.

 

Міністр додав, що нещодавно призначений перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк опікується центрами комплектування та соціальної підтримки.

 

«Він цим займається системно. Реформа центрів комплектації давно вже на часі. Тому ми разом з Міністерством цифрової трансформації розвиваємо проєкт “Оберіг”», - сказав Резніков.

 

І уточнив, що, зокрема, проєкт передбачає оцифрування всіх документів, які накопичились, багато документів буде підтягуватись автоматично, наприклад, про одруження.

 

«Якщо ви одружились і не повідомили про це як військовозобов’язаний центр комплектації, то ви порушник закону. Я думаю що 90 відсотків хлопців порушники закону. Система дуже проста - Мін’юст дані дав і все буде підтягуватись автоматично», - зазначив Резніков, додавши, що таким чином буде зменшено навантаження на центри комплектування і вирішиться кадрове рішення.

 

«Там багато людей, які сидять там віками, поросли мохом і коріннями», - сказав глава Міноборони про представників ТЦК СП. 

 

Зауважимо, «Оберіг» — це проєкт Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів, який є автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою, призначеною для збирання, зберігання, обробки та використання даних про військовозобов’язаних (призовників) для забезпечення військового обліку громадян.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача, під час якої учасники проінформували щодо ситуації на полі бою, зокрема на найскладніших напрямках.