Удар по Умані: кількість жертв зросла до 10, фото

10:34, 28.04.2023
Удар по Умані: кількість жертв зросла до 10, фото

Рашисти обрали своїми мішенями - мирних людей України (Фото МВС)

З -під уламків будинку, в який поцілила російська ракета, рятувальники дістали тіла ще 3 людей, таким чином кількість жертв зросла до 10, серед яких дитина.

 

Також вщент знищені 27 квартир та знищені або пошкоджені понад 33 авто.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє керівник МВС Ігор Клименко у Фейсбуці.

 

«На жаль, кількість загиблих в Умані зросла. Щойно рятувальники дістали з-під завалів ще три тіла загиблих уманчан. Всього 10 жертв російської агресії станом на 10:05», - зазначив Клименко.

 

Він додав, що 17 осіб рятувальники врятували з-під завалів. З них 9 у лікарні, 1 у вкрай важкому стані. 

 

 

«У даному під'їзді – це перший під’їзд будинку по вулиці Комарова – попередньо проживало, було зареєстровано 109 осіб. Знищено повністю з 46 квартир – 27. Рятувальники роблять усе, щоб якнайшвидше розібрати завали для того, щоб ми були впевнені, що там немає вже людей», - зазначив керівник МВС.

 

За його словами уже розібрали кілька десятків кубометрів зруйнованих конструкцій. Щоб розібрати всі завали треба "мінімум одна доба".  

 

 

Загалом в Умані пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинків. А також знищено і пошкоджено понад 33 одиниць автотранспорту, який стояв біля цих будинків.  

 

Наразі поліція здійснює поквартирний обхід, щоб впевнитися, що все гаразд з людьми, адже в квартирах вибухами повибивало вікна. 

 

 

Клименко додав, що рятувальники намагаються максимально швидко розбирати завали – залучені 33 одиниці техніки. 

 

Також в Умані вже виділили тимчасові приміщення для людей, які втратили житло, або квартири яких розташовані поруч зі знищеними і перебувати в яких нині небезпечно.

 

 

Як повідомляла УМ, 28 квітня в Умані Черкаської області російська ракета влучила у житловий будинок, 7 людей серед яких дитина, загинули, ще 17 – травмовані.