Голова Полтавського райсуду виявилась агенткою ФСБ

17:38, 27.04.2023
Голова Полтавського райсуду виявилась агенткою ФСБ

Колаборантка з власної ініціативи вийшла на спецслужбу рф на початку повномасштабного вторгнення (Фото СБУ)

Працівники СБУ викрили голову Полтавського райсуду, яка добровільно згодилася співпрацювати з російською фсб та «зливала» інформацію про захисників Маріуполя.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

За даними української спецслужби, очільницю Полтавського районного суду фсб завербувала для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

 

«На російську спецслужбу посадовиця вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення рф.На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді»,- зазначають в СБУ.

 

Згідно з її інформацією, після захоплення Бердянська російськими військами жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області, «познайомилась» із представником фсб і дала йому згоду на негласне співробітництво на користь країни-агресора.

 

Силовики встановили, що наприкінці березня минулого року жінка передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення «Азов» із Маріуполя до району Мангуша. 

 

«Тоді за її «наводкою» загарбники намагалися виявити місцезнаходження українських військових», - заявили у спецслужбі.

 

Крім того, за її даними, посадовець закликала інших працівників суду підтримати загарбників і співпрацювати з ними, а якщо чула заперечення – «здавала» людей до російських каральних органів.

 

 

СБУ зазначає, що влітку минулого року посадовець виїхала на підконтрольну Україні територію, де влаштувалась до Полтавського райсуду.

Співробітники СБУ викрили зловмисницю і поетапно задокументували злочинні дії. На підставі зібраних доказів слідчі повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

 

Вирішується питання щодо відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу - тримання під вартою.

 

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки викрила ще одного поплічника рашистів, який передавав окупантам локації базування українських захисників у прифронтових районах Донеччини.