На Житомирщині заборонили діяльність московського попівства

15:14, 27.04.2023
На Житомирщині заборонили діяльність московського попівства

У Житомирській області церкви МП більше не здійснюватимуть свою діяльність

Заборонити діяльність УПЦ МП на території регіону вирішила Житомирська обласна рада.

 

Як інформує Україна молода, відповідне рішення ухвалили депутати на сесії облради.

 

«Заборонити діяльність Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою (зареєстрована як Київська митрополія УПЦ, ЄДРПОУ 21510633), є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування, на території Житомирської області», – йдеться у рішенні.

 

Крім того, депутати звернулися до Верховної Ради щодо розгляду та якнайшвидшого ухвалення законопроєкту від 19 січня 2023 року №8371 Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій та від 23 листопада 2022 року №8221 Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій.

 

Раніше заборону діяльності УПЦ МП на території області області підтримали депутати Волинської обласної ради. А також відповідне рішення ухвалили депутати Рівненської обласної ради. 

 

На початку квітня Львова Андрій Садовий повідомив, що у місті припинила діяльність Українська православна церква Московського патріархату.

 

Як повідомляла УМ, у Чернівецькій громаді УПЦ МП позбавили права користування 22 земельними ділянками у громаді. Таке рішення прийняли на сесії міськради. "За" проголосували 28 депутатів. Проти не голосував ніхто.