На Тернопільщині затримали двох шахраїв за розкрадання гуманітарки, фото

14:40, 22.04.2023
На Тернопільщині затримали двох шахраїв за розкрадання гуманітарки, фото

Шахраї мали доставити гуманітарну допомогу до територіальної громади, але вивантажили її у власних гаражах. (Фото Нацполіції)

Поліція викрила двох мешканців Тернопільщини, які підозрюються в махінаціях із гуманітарною допомогою.

 

Шахраї з Кременецького району привласнили собі гуманітарку з Польщі на суму в розмірі 368 тисяч гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Нацполіція в суботу.

 

Викрили шахрайську схему оперативники облуправління поліції Тернопільщини та слідчі Кременецького райуправління поліції.

 

«Підозрювані запевнили громадянку України, котра наразі проживає у Польщі, що отриману допомогу доставлять до територіальної громади. Однак замість цього, розпорядилися нею у власних корисливих цілях», - йдеться у повідомленні.

 

 

Чоловіки скористалися довірливими відносинами з волонтеркою-українкою та доправили одяг, ліки та продукти, які вона зібрала у Польщі не до громади, а… до власних гаражів.

 

В поліції додають, що частина отриманих з Польщі ліків містить наркотичні засоби, обіг яких в Україні обмежений. Ці пігулки чоловіки відібрали та окремо ретельно сховали. Відповідно до проведених експертиз загальна вага наркотичних речовин складає 139 грамів.

 

Фігурантам повідомили підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 309 (зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

 

 

Як повідомляла «УМ», факти масштабних розкрадань продуктів для військових виявило Державне бюро розслідувань. Нещодавно підпільні склади з краденими продуктами, які призначалися для військових ЗСУ, виявили у Києві та у Дніпрі.