Предстоятель ПЦУ Епіфаній звершив Пасхальне богослужіння

08:53, 16.04.2023
Предстоятель ПЦУ Епіфаній звершив Пасхальне богослужіння

Епіфаній звершив освячення артоса та Великодніх пасок і приношень. (Фото ПЦУ)

Предстоятель ПЦУ, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в Пасхальну ніч очолив у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі столиці урочисті богослужіння: полуночницю, хресний хід, Великодню ранню та Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ПЦУ на Великдень.

 

Православна Церква 16 квітня 2023 року відзначає найбільше та найвеличніше свято – Світле Христове Воскресіння.

 

Предстоятелю Помісної церкви співслужили митрополит Сімферопольський і Кримський Климент, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Єфрем, братія Золотоверхої обителі та запрошене духовенство.

 

 

Наприкінці Великодньої ранньої архієпископ Агапіт зачитав Оголошувальне слово святителя Іоана Золотоустого у святу і велику неділю Пасхи.

 

 

«На Божественній літургії, після Євангелія, яке цього дня традиційно читалося різними мовами, Митрополит Епіфаній виголосив своє Пасхальне послання преосвященним архіпастирям, боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім православним вірним України», - йдеться у повідомленні.

 

 

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів. Також Його Блаженство возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

 

На завершення Пасхального богослужіння Блаженнійший владика звершив освячення артоса (особливої великої просфори), а також Великодніх пасок і приношень.

 

 

Як повідомляла «УМ», на території Михайлівського монастиря у Києві діє виставка «Писанки. Відродження».