Великодню службу в Успенському соборі Лаври проведе архімандрит Авраамій

18:40, 14.04.2023
Великодню службу в Успенському соборі Лаври проведе архімандрит Авраамій

В.о. намісника Києво-Печерської лаври Авраамій вперше очолить Великодню службу. (Фото ПЦУ)

Предстоятель ПЦУ Епіфаній служитиме на Великдень у Свято-Михайлівському соборі, тоді як архімандрит Авраамій проведе ранкову Великодню літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

 

Як інформує Україна молода, відповідне уточнення зробили у пресслужбі ПЦУ.

 

Зазначається, що Митрополит Київський і всієї Україн Епіфаній почне служитиме з 23:00 Великої суботи у Свято-Михайлівському соборі.

 

Тоді як в.о. намісника Києво-Печерської лаври від ПЦУ архімандрит Авраамій проведе виключно ранкову літургію в Успенському соборі на Великдень.

 

Про час повідомлять додатково, оскільки на Великдень у столиці не скасовуватимуть комендантську годину.

 

Втім, віряни, які прийдуть до храмів до початку комендантської години, зможуть там лишатися до ранку.

 

«Це спричиняє трішки труднощів, бо в цей час люди не мають права пересуватися. Молитва буде в Лаврі в Успенському соборі, але скоріше за все після комендантської години вранці», — зазначив Епіфаній.

 

Предстоятель ПЦУ також прокоментував ситуацію з УПЦ МП, які не бажають покидати Лавру:

 

«Ми не за те, аби виселяли монахів з Києво-Печерської Лаври. Ми за те, щоб дух "руського мира" тут не панував. Щоб Лавра була українською, щоб в ній завжди линула молитва українською мовою за нашу Україну».

 

Як повідомляла «УМ», Предстоятель ПЦУ Епіфаній запевняє, що жодна політична сила, партія чи окремий лідер не можуть і не будуть мати в Православній Церкві України якоїсь виняткової чи тим більше контролюючої ролі.