У місті Берегове на Закарпатті перейменовують вулиці на честь захисників України

14:33, 05.04.2023
У місті Берегове на  Закарпатті перейменовують вулиці на честь захисників України

На Закарпатті одну з вулиць перейменували на честь полковника Вадима Сухаревського із позивним «Борсук»

У Береговому, що на Закарпатті вулицю Весняну перейменують на честь бійця - Героя України Вадима Сухаревського, який у 2014 році першим відкрив вогонь по російських окупантах під Слов'янськом на Донеччині.

 

Як інформує Украіна молода, про це повідомляє Mukachevo.net

 

4 квітня відбулося засідання 26 сесії Берегівської міської ради VIII скликання. Зокрема на сесії підтримано перейменування вулиць населених пунктів Берегівської територіальної громади, що містять російські чи радянські назви.

 

У місті Берегове вулицю Болудянського перейменовано на вулицю Максима Алексеєнка. Штаб-сержант Максим Алексеєнко загинув у боях з російськими окупантами поблизу села Ольгине Херсонської області.

 

Вулицю Кідьошська (Пушкіна) перейменовано на вулицю Сергія Левчука. Воїн родом із Берегове. Загинув, захищаючи Україну.

 

Також у місті Берегове перейменовано вулицю Пастернака на вулицю Соборна. А в селі Кідьош вулицю Пушкіна – на вулицю Фізкультурна.

 

Вулиця Весняна в Береговому стане вулицею Вадима Сухаревського.

Президент Володимир Зеленський вручив орден "Золота Зірка" з присвоєнням звання Героя України полковнику Вадиму Сухаревському – командиру 59-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ.

 

Вадим Сухаревський – перший український військовий, який відкрив вогонь по російських окупантах 13 квітня 2014 року – по російській диверсійній групі із загону ФСБ "Крим", яка обстріляла співробітників СБУ під Слов'янськом.
Вадим Олегович Сухаревський родом із міста Берегове. Він є випускником Мукачівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. 

 

У 2009-му Сухаревський завершив Львівський інститут Сухопутних військ Національного університету "Львівська політехніка" за спеціальністю "Бойове застосування та управління діями аеромобільних підрозділів". 

 

З 2014 по 2016 роки він навчався в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.


З лютого 2022 року Сухаревський – командир 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

 

Як повідомляла УМ, Київрада перейменувала ще 16 вулиць, провулків, проспектів, бульвар та площу, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим.