Льотчик Денис Кирилюк загинув захищаючи українське небо, фото

08:08, 29.03.2023
Льотчик Денис Кирилюк загинув захищаючи українське небо, фото

Майор Денис Кирилюк здійснив понад 80 бойових вильотів. (facebook.com/831BrTA)

Пілот винищувальної авіації Повітряних Сил ЗСУ майор Денис Кирилюк загинув під час виконання бойового завдання 28 березня.

 

Льотчик здійснив понад 80 бойових вильотів, лише три тижні тому в нього народився син.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого захисника України оприлюднила 831 бригада тактичної авіації.

 

«Під час виконання бойового завдання загинув заступник командира ескадрильї – штурман авіаційної ескадрильї майор Денис Кирилюк.

 

Пілот винищувальної авіації Повітряних Сил ЗС України, який здійснив понад 80 бойових вильотів, з них 70 під час повномасштабного вторгнення на знищення ворога», - йдеться у повідомленні побратимів.

 

 

Зазначається, що у серпні 2022 року Кирилюк був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня за "особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі".

 

Льотчик також мав відзнаку «За участь в АТО» та був нагороджений вогнепальною зброєю за заслуги від Міністерства оборони України.

 

Водночас військовослужбовець Валентин Панчук повідомив у соцмережах, що Денис Миколайович Кирилюк у 2011 році закінчив Харківський національний університет Повітряних сил.

 

Разом із сім’єю проживав на Миргородщині. Захоплювався літаками з самого дитинства, обожнював рибалку та постійно хизувався своїми уловами рідним та близьким.

 

 

«От зовсім недавно, 19 днів тому, з його обличчя не можливо було стерти посмішку, у нього народився син. А сьогодні самотніми залишилися дружина Дениса з маленькою донечкою та новонародженим сином...

 

Ми просимо допомогти усіх небайдужих, хто знав Дениса, та тих, хто не знав та завдячує йому життям у  містах нашої неньки-України, за те, що він робив без сну і відпочинку. Родина потребує допомоги та підтримки зараз. Увага кожного на сьогодні дуже важлива для самотньої дружини Альони, що зосталася з двома дітками на руках.

Вічна пам’ять тобі, друже! Льотчики не помирають, вони просто йдуть у небо…», - написав побратим полеглого Панчук.

 

 

Картка дружини для допомоги:   4966804010091204 - Альона

Картка побратима для допомоги родині: 5375411205203164 - Олексій

 

Як повідомляла «УМ», у січні на Донеччині під час виконання бойового завдання у Краматорському районі загинув 24-річний пілот Данило Мурашко, який відвів підбитий літак від осель.