Наречена «Да Вінчі» зареєструвала петицію щодо створення Національного Пантеону Героїв України

12:49, 22.03.2023
Наречена «Да Вінчі» зареєструвала петицію щодо  створення Національного Пантеону Героїв України

Територія Аскольдової Могили має стати місцем почесних поховань і комплексом вшанування пам’яті видатних героїв української історії,

До президента України звернулися з пропозицією створити меморіальний комплекс Національний Пантеон Героїв України на території парку Аскольдова Могила в Києві.

 

Як інформує УМ, відповідна петиція оприлюднена на сайті Офісу президента.

 

Ініціативу зареєструвала військова ЗСУ та керівниця медичної служби «Ульф» Аліна Михайлова.

 

На території Аскольдової могили вшановані герої Крут, Небесної сотні, битв за Донецький аеропорт, Дебальцеве, Іловайськ. Також тут похований полеглий Герой України, командир спецпідрозділу «Вовки Да Вінчі» Дмитро Коцюбайло.

 

За її ідеєю, у Панттеоні мають відбуватися почесні поховання та встановлюватися памʼятні обʼєкти для увічнення видатних історичних діячів України. Також Михайлова пропонує перепоховати в Пантеоні Степана Бандеру, Євгена Коновальця, Симона Петлюру, Павла Скоропадського, які поховані за межами України.

 

«Сьогодні держава займається створенням Національного військового меморіального кладовища. Це дуже важливий і потрібний для України проєкт, на якому ми не маємо зупинятись. Нам потрібен наш «Арлінгтон» як вічна пам’ять, що без війська немає України. І нам потрібен Пантеон як місце сили і єднання довкола визначних борців за нашу незалежність», — наголосила Аліна Михайлова.

 

На момент написання новини петицію підписали понад 11 тисяч голосів. Для того щоб звернення розглянув президент, воно має набрати щонайменше 25 тисяч голосів.

 

Як повідомляла УМ, Богдан Червак закликає створити Пантеон Героїв на Аскольдовій могилі у Києві.