Учасник «Ліги сміху» Роман Іваненко загинув під Вугледаром

18:41, 13.03.2023
Учасник «Ліги сміху» Роман Іваненко загинув під Вугледаром

Роман Іваненко - доброволець, гуморист, Воїн з великої літери. (facebook.com/simashkevich)

Захищаючи Україну, загинув учасник гумористичного шоу «Ліга сміху» 28-річний Роман Іваненко.

 

Він був поранений у важкому бою, потрапив у полон, де за два місяці йому так і не надали допомогу.

 

Як інформує Україна молода, трагічну новину повідомив у Facebook голова Кам‘янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич,  звідки родом був Іваненко.

 

«Як важко втрачати того, кого ти знав, вважав хорошим другом.

 

Роман Іваненко - доброволець, гуморист, Воїн з великої літери. Він завжди буде в нашому серці»,- йдеться у дописі.

 

Мер також написав: "Ми завжди пам’ятатимемо його як щирого, доброго юнака, який безмежно обожнював свою родину, цей світ, і завжди ділився радістю, теплом з усіма. Він, дійсно, Герой! І він завжди буде в нашому серці".
 

 

За словами Сімашкевича, Роман потрапив в оточення на Вугледарському напрямку, бився до останнього поруч зі своїми побратимами. Отримав важке поранення, був взятий в полон.

 

«Тримався з 24.01. по 28.02. Але від терориста гідної медичної допомоги не отримав! Завдяки штурму, ворог з позицій був вибитий. Романа евакуювали "на щиті»,- підкреслив Сімашкевич.

 

Повномасштабна війна застала актора у Німеччині. Утім він одразу ж повернувся до України та зайнявся волонтерством. Згодом пішов на фронт добровольцем, аби захищати країну від російського окупаційного війська.

 

Роман Іваненко виступав у команді "Наш формат", яка представляла Хмельницьку область. У нього залишилися мама та дружина.

 

На смерть Романа відреагували численні актори, колеги по сцені.


«Ліга сміху» (Чемпіонат України з гумору) – телевізійний гумористичний проєкт, створений у 2015 році студією «Квартал 95» та компанією Drive Production.

 

Як повідомляла УМ, легендарний Герой України, комбат 67-ї окремої механізованої бригади Дмитро Коцюбайло з позивним «Да Вінчі» загинув у запеклому бою під Бахмутом у вівторок, 7 березня. Молодший лейтенант, 27-річний командир механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі», як завжди повів своїх бійців у бій, який став для нього останнім…