Дідівщина по-житомирськи: ДБР розслідує факт побиття командиром солдата

11:31, 13.03.2023
Дідівщина по-житомирськи: ДБР розслідує факт побиття командиром солдата

Офіцеру загрожує від 8 до 12 років увʼязнення (Фото: Телеграм Державне бюро розслідувань, скриншот зі скандального відео)

 Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом побиття командиром взводу однієї із військових частин на Житомирщині підлеглого солдата. Розслідування розпочато на підставі матеріалів військової служби правопорядку.

 

Як інформує УМ, про це 13 березня повідомило ДБР у Телеграм.

 

«11 березня 2023 року у мережі Інтернет з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. У ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня після обіду. З пояснень молодшого лейтенанта «виховну бесіду» із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата, начебто, у стані алкогольного сп’яніння», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Наразі життю та здоров’ю солдата нічого не загрожує, тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється.

 

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

 

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

 

Додамо, що надзвичайна поідія мала місце у 190 навчальному центрі в селищі Гуйва (Житомирська область).

 

Місцеве видання «Перший Житомирський» писало, що на відео командир 2 взводу роти охорони, лейтенант Віктор Вітусевич. Саме він бив ногами солдата. Військовослужбовці цієї частини поскаржилися, що таке відбувається систематично.

 

Як повідомляла УМ, ДБР викрило схему масштабного розкрадання продуктів для ЗСУ.