В Успенському соборі Лаври молилися за воїнів-захисників України, фото

18:33, 12.03.2023
В Успенському соборі Лаври молилися за воїнів-захисників України, фото

Епіфаній звершив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври в другу неділю Великого посту. (Фото ПЦУ)

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври в другу неділю Великого посту та в день пам’яті святителя Григорія Палами і собору усіх преподобних отців Києво-Печерських, 12 березня.

 

Під час богослужіння в головному храмі Лаври лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Православна церква України на офіційному сайті у неділю.

 

Предстоятелю Поміної церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл та запрошене духовенство.

 

 

«Після прочитання Євангелія Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці», - йдеться у повідомленні.

 

Окрім того, Митрополит Епіфаній звершив священничу хіротонію над дияконом Василем Ромашом.

 

 

Наприкінці відправи було звершено молебень до преподобних отців Києво-Печерських, після якого Блаженнійший владика окропив присутніх освяченою водою.

 

 

Як повідомляла «УМ», міністерство культури попередило московське попівство, яке має виселитися зі святині до 29 березня, що не допустить можливого викрадення мощів святих та інших культурних цінностей з Лаври.

 

Водночас, глава РПЦ Кирило Гундяєв скаржиться на українську владу Папі Франциску та генсеку ООН через виселення московських попів з Лаври.