«Гвардія наступу» сформована, нових добровольців набирають у резерв – Клименко

15:38, 11.03.2023
«Гвардія наступу» сформована, нових добровольців набирають у резерв – Клименко

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. (Фото МВС України)

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявляє, що підрозділи «Гвардії наступу» з восьми бригад вже майже сформовані. Тому нових добровольців набирають виключно у резерв.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Клименко сказав в ефірі телемарафону, передає сайт МВС у суботу.

 

«Уже 28 тисяч добровольців подали заявки у «Гвардію наступу» і на сьогодні практично всі підрозділи вже сформовані. В першу чергу заявки проходили через Центри надання адміністративних послуг та через сайт.

 

Звичайно, не всі потрапляють в ці підрозділи, тому що достатньо жорсткий відбір. Навчання практично всіх підрозділів ми вже розпочали на полігонах нашої країни і там не всі витримують», - повідомив міністр.

 

За його словами, навчання триватимуть стільки, скільки буде необхідно, щоб отримати боєздатні підрозділи Нацгвардії, Держприкордонслужби та Нацполіції, які всі зараз називаються «Гвардія наступу».

 

«Підрозділи в основному, здебільшого сформовані. Ми набираємо вже додатково добровольців, щоб мати резерв на майбутнє», - додав Ігор Клименко.

 

Глава МВС також повідомив, що криміногенна ситуація в країні контрольована, адже порівняно з довоєнним 2021 роком кількість злочинів у 2022 році зменшилася на 10%

 

При цьому кількість майнових злочинів (крадіжок, грабежів, розбоїв), додав міністр, зменшилася на 40%.

 

Як повідомляла «УМ», 2 лютого в МВС почали формувати 8 штурмових бригад "Гвардія наступу" для посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій.

 

Усім військовим, які стануть штурмовиками в "Гвардії наступу", обіцяють перелік соціальних гарантій, серед яких — можливість отримати житло та лікування, а також навчання у ВНЗ.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Полтаві набирають до штурмових бригад  «Гвардії наступу».