Мобілізація: в Україні удосконалять та цифровізують роботу ТЦК СП

00:48, 02.03.2023
Мобілізація: в Україні удосконалять та цифровізують роботу ТЦК СП

Нарада представників Міноборони, Генштабу і керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. (facebook.com/ganna.maliar)

Міністерство оборони та Генштаб ЗСУ вирішили вдосконалити та оптимізувати роботу ТЦК СП (колишніх військкоматів) після низки ганебних скандалів мобілізаційної кампанії в Україні.

 

В першу чергу йдеться про законодавчі права мобілізованих, які системно порушуються працівниками ТЦК СП й навіть не уповноваженими для роздачі повісток представниками рот охорони.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Facebook.

 

За її словами, у середу під головуванням першого заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Олександра Павлюка відбулась спільна нарада представників Міністерства оборони, Генерального Штабу і керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

 

 

Пані Маляр наголошує, що Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати) забезпечують важливу ділянку обороноздатності держави.

 

«На нараді обговорили, що саме треба оптимізувати в роботі ТЦК СП і як цього досягти. Розглянули та детально розібрали  проблеми, щодо яких надходять скарги громадян.

 

Відпрацювали цілий ряд важливих питань з урахуванням досвіду, набутого за час повномасштабної війни, зокрема щодо:

 

нормативних змін, необхідних для поліпшення роботи ТЦК СП;

удосконалення процедури укладення контракту на службу; 

цифровізації роботи ТЦК СП;

дотримання прав осіб, які призиваються за мобілізацією;

роботи ТЦК СП з родичами загиблих та безвісти зниклих», - написала заступниця міністра оборони.

 

На її думку, повномасштабне вторгнення створило нові виклики на всіх напрямках, у тому числі і для ТЦК СП. Крім збільшеного обсягу роботи, з‘явився ряд завдань,  продиктованих війною.

 

 

Зауважимо, 14 лютого на камеру потрапив випадок насильного вручення повістки в Одесі, який набув розголосу у ЗМІ. Такий випадок був далеко не перший.

 

Згодом, як повідомляла «УМ», у Тернополі виник суспільний резонанс після того, як на фронті загинув Богдан Покітко. Чоловік не служив у армії, але після вручення повістки менш ніж за місяць загинув під Бахмутом. Він не проходив жодної підготовки і був направлений фактично на вірну смерть в «гарячу точку».