Ядерний удар: 89% українців чинитимуть опір навіть за апокаліптичного сценарію

14:07, 13.02.2023
Ядерний удар: 89% українців чинитимуть опір навіть за апокаліптичного сценарію

Українці боротимуться до останнього навіть якщо путін застосує ядерну бомбу (Фото з відкритих джерел)

89% українців готові чинити опір навіть у випадку ядерного удару росії проти міст України, 93% вважають, що припиненням вогню має стати  повне виведення військ РФ, у тому числі з окупованого Криму.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Мюнхенський індекс безпеки 2023, DW.

 

Згідно з даними опитування, проведеного у листопаді минулого року, 95% українців виступають за продовження військового опору у разі продовження бомбардувань міст.

 

89% проголосували за продовження опору навіть після застосування Росією тактичної ядерної зброї на полі бою або проти українських міст, а 91% – у разі підриву бомби над Чорним морем.

 

 

Крім того, 93% вважають, що для повного припинення вогню необхідне виведення російських військ, у тому числі з окупованого Криму. На варіант винести Крим за дужки згоден кожен десятий, 80% – проти. 

 

 

7% відсотків підтримують відведення російських військ на "демаркаційну лінію" станом на 24 лютого минулого року. 1% відсоток вважає, що треба залишити все так, як є, 97% – проти.

 

 

Також українці усвідомлюють тривалу загрозу, яку становить Росія. Більшість (83%) вважають, що ніколи не будуть у безпеці, поки в РФ при владі Володимир Путін. 75% вважають, що не будуть у безпеці без західних гарантій, стільки ж – 71% – умовою безпеки назвали постачання західної зброї. 65% називають гарантією безпеки членство в НАТО.

 

DW повідомляє, що Мюнхенська конференція безпеки вперше включила Україну до списку країн, громадян яких опитують для розрахунку нещодавно розробленого Мюнхенського індексу безпеки. Раніше у цьому списку була Росія, однак цього року організатори вирішили не проводити опитування росіян через "репресії, що посилюються".

 

Як повідомляла УМ, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що російський диктатор отримав від Китаю суворе попередження щодо можливого застосування ядерної зброї. Сі Цзіньпін доніс до владіміра путіна позицію Пекіна щодо повної неприйнятності її застосування в Україні.