Мер Дніпра Філатов розкритикував Арестовича за підігрування роспропаганді

12:52, 15.01.2023
Мер Дніпра Філатов розкритикував Арестовича за підігрування роспропаганді

Російські пропагандисти радо скористалися хибною заявою Арестовича щодо причин трагедії у Дніпрі. (Фото: radiotrek.rv.ua)

Борис Філатов, мер міста Дніпро розкритикував радника Офісу президента Олексія Арестовича, який заявив, що начебто дії української ППО призвели до потрапляння ракети Х-22 у житловий будинок у місті Дніпро.

 

Як інформує УМ, про це він заявив в ефірі Radio NV.

 

«Він загрався. Це такий самозакоханий нарцис, який має якусь, мабуть, чи індульгенцію, чи якісь опції від деяких керманичів на Банковій... Потрібно на це реагувати. Це подарунок російській пропаганді. Навіщо він це робить? Я вважаю, що питання йому мають ставити і контррозвідка, і СБУ... Людина вийшла і повністю дискредитувала цю ситуацію», — переконаний Філатов.

 

Російські пропагандисти радо скористалися хибною заявою Арестовича. Мовляв, бачите: в усьому винна українська ППО, а не рашисти-терористи. 

 

У свою чергу Повітряні Сили від імені командувача генерал-лейтенанта Миколи Олещука спростували заяву Арестовича: «Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв. 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро... Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22 — немає. У Збройних Силах України немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет».

 

Напередодні (14 січня) Арестович, відповідаючи на питання, чи не було можливості збити ракету Х-22, сказав: «Її збили. Вона упала на під'їзд. Судячи з усього, вона вибухнула, коли упала».

 

Крім того спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в Фейсбуці в коментарі до повідомлення Повітряних сил заявив, що інформація про збиті ракети Х-22 у минулому була помилковою.

 

"Поясню, щоб було зрозуміло. Було кілька таких публікацій. Скажімо знайшли у полі бійці уламки Х-22 (а інколи це навіть не Х-22, а уламки іншої ракети), доповідають наверх: ми збили Х-22! Усі хочуть наввипередки сповістити про це першими на своїх ресурсах. Не перевіряючи, не погоджуючи і так далі... головне - першими", - написав він у Фейсбуці.

 

Проте, за словами Ігната, через таку "оперативність" було кілька повідомлень про "збиті" Х-22, і навіть "збиті" ворожі С-300.

 

"Я вже мінімум півроку про це говорю: що ми можемо збивати, а що ні... Інформація що подається на офіційних ресурсах загалом достовірна, але кілька публікацій із "збитими" Х-22 є, і це факт", - додав він.

 

Як повідомляла УМ, багатоповерхівку у Дніпрі зруйнувала «невловима» ракета типу Х-22, загинула 21 людина, 35 шукають.