Загарбники відчувають завершення окупації Криму - Ташева

16:51, 11.01.2023
Загарбники відчувають завершення окупації Криму - Ташева

Кінець окупації Криму уже близько — Таміла Ташева

Представник президента України в Криму Таміла Ташева заявила, що росія навіть не розуміє, що наближається кінець окупації півострова, і всі намагання утриматися там є марними.

 

Як інформує Україна молода, про це вона заявила під час брифінгу.

 

«Наближається кінець окупації – це розуміють усі. Саме тому трансформуються гасла громадян, тому окупанти агресивніше застосовують механізми переслідування, ніби в агонії намагаються зупинити руйнацію створеної власноруч ілюзії», – зазначила Ташева.

 

За її словами, серед самих окупантів почалися сварки, звільнення та арешти, також щодня розсипається останній наратив російської пропаганди «Мы защитим Крым» та про всесильну ППО.

 

«Минулий рік став періодом, коли весь світ зрозумів, що вся російська міць лише на папері, що питання Криму вирішене, але в 1991 році, що ЗС РФ не можуть захистити ані штаб Чорноморського флоту, ані Керченський міст, ані військові склади. Крим не прийняв Росію у 2014 році, а був змушений під катуваннями та репресіями чекати звільнення», – підсумувала вона.

 

Раніше генерал-лейтенант США у відставці Бен Годжес прогнозував, що Україна поверне Крим до кінця серпня 2023 року. За його словами, Україна має це зробити, інакше ніколи не буде в безпеці.

 

Як повідомляла УМ, раніше постійна представниця Президента України в Криму Таміла Ташева говорила, що усі громадяни росії, котрі приїхали в Крим з порушенням міграційного законодавства України, після визволення півострова будуть змушені виїхати. Спроби РФ називати це депортацією є безпідставними.